Energie alternativă și tehnologia mediului

Senzori aplicabili în soluțiile de energie verde

Sursele alternative de energie sunt regenerabile și au emisii de carbon mai mici, comparativ cu sursele de energie convenționale. Acestea includ energia generată din biomasă, eoliană, solară, geotermală sau hidroelectrică. Combinată cu utilizarea reciclării, aplicarea energiilor alternative curate va contribui la asigurarea supraviețuirii omului în secolul 21 și nu numai. Toate sursele de energie regenerabilă sunt date de natură și, prin urmare, variază în comportamentul lor, de aceea, acesta din urmă trebuie măsurat și monitorizat pentru a fi utilizat în mod eficient

Senzori utilizați în monitorizarea sistemelor generante de energie sustenabilă

Senzor compact de punct de rouă – EE371

EE371 este dedicat pentru monitorizarea precisă și fiabilă a temperaturii punctului de rouă (Td) în intervalul -60…60 °C Td, cu o presiune nominală de până la 100 bar (1450 psi). Este ideal pentru sistemele de aer comprimat și controlul proceselor industriale. Pe lângă Td, dispozitivul măsoară și temperatura punctului de îngheț (Tf) sau concentrația în volum (Wv).

Senzor industrial de umiditate și temperatură pentru mediu permanent cu umiditate ridicată și poluat – EE33

EE33 este optimizat pentru măsurarea fiabilă a umidității și temperaturii în aplicații cu condens temporar, umiditate ridicată permanentă sau expunere chimică. Sonda de la distanță poate fi folosită până la 180°C (356°F), iar versiunea etanșă la presiune până la 100 bar.
Aplicații tipice
Industria farmaceutică și alimentară
Uscătoare pentru ceramică, lemn, beton, poliester
Sere, ferme de ciuperci
Camere de depozitare cu umiditate ridicată
Camere climatice, de testare și de întărire
Meteorologie
Bancuri de testare pentru celule de combustie

Senzor de umiditate și temperatură pentru controlul climatic exigent – EE210

Senzorul de umiditate (RH) și temperatură (T) EE210 este proiectat pentru a satisface cele mai înalte cerințe în aplicațiile de climatizare solicitante. Pe lângă măsurarea precisă a RH și T EE210 calculează diverși parametri legați de RH, cum ar fi temperatura punctului de rouă, umiditatea absolută și raportul de amestecare.

Aplicații tipice

Agricultură
Grajduri, incubatoare, incubatoare
Sere
Camere de depozitare, camere de răcire
Săli de înot

Transmițător de umiditate și temperatură cu sonde interschimbabile- EE220

Transmițător de umiditate și temperatură  cu sonde conectabile, interschimbabile, optimizat pentru „Clean Room”, industria alimentară și farmaceutică, camere de depozitare etc.

Unitatea de bază a senzorului poate găzdui o sondă combinată EE07- RH și T sau două sonde EE07 separate, una pentru umiditate RH și una pentru temperatura T.

Învelișul brevetat E+E protejează senzorii de umiditate împotriva coroziunii și murdăriei, ceea ce duce la cea mai bună stabilitate pe termen lung chiar și în medii dure.

Senzorii E+E, sunt indispensabili pentru o monitorizare eficientă și o bună funcționare a sistemelor de producere a energiei alternative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *