Managementul energiei

MONITORIZAREA SI ECONOMISIREA ENERGIEI

Managementul energiei este o problemă de importanță strategică.

Pentru o companie modernă, gestionarea inteligentă a resurselor energetice aduce avantaje competitive majore, datorită costurilor de funcționare reduse, pe lângă beneficiile sale de mediu și sociale.

Managementul eficient al energiei se bazează pe o analiză minuțioasă a consumului pentru a defini măsuri și investiții capabile să reducă semnificativ costurile.

Acest lucru necesită o abordare sistematică care să implice toate nivelurile organizației. Standardul care oferă cadrul necesar este UNI CEI EN ISO 50001 „Sisteme de management al energiei – cerințe cu îndrumări de utilizare”. Acest standard se integrează, de asemenea, eficient cu sistemele de management de mediu ISO 9001 și ISO 14001.

Utilizarea unui sistem de monitorizare și analiză a consumului de energie este o condiție prealabilă pentru îndeplinirea cerințelor legale din ce în ce mai stricte pentru Auditurile Energetice pentru întreprinderile mari și consumatoare de energie

Un sistem adecvat de monitorizare și analiză a consumului de energie este aliatul principal al companiei în dificila sarcină de planificare a utilizării eficiente a resurselor energetice.

Pentru monitorizarea energiei și economisirea energiei, avem soluția globală integrată, compusă din dispozitive hardware pentru măsurarea și controlul energiei (analizoare de putere, multimetre, contoare de energie, variatoare de viteză, soft startere, controlere automate de factor de putere, gateway data logger etc.

Produsele partenerului nostru LOVATO Electric, pentru monitorizarea și controlul automatizării sunt perfect potrivite cerințelor companiilor de toate dimensiunile și oricărei aplicații industriale.

Un avantaj competitiv important care poate distinge astăzi o companie pe piață este capacitatea sa de a-și gestiona în mod inteligent resursele energetice pentru a obține beneficii semnificative în ceea ce privește economiile la costurile de operare, respectând în același timp mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *