Ce este un semafor CO₂?

Un semafor de CO2 măsoară concentrația de dioxid de carbon în spațiile interioare. Este un instrument de monitorizare a comportamentului ventilației în clădiri publice, școli și birouri. Aparatul de măsurare, dotat cu indicatoare în culorile semaforului, arată cât de bună este calitatea aerului din încăpere și semnalizează când se depășește o valoare de prag. În mod ideal, scara de măsurare a unui semafor CO2 se bazează pe standardul EN 13779, care reglementează ventilația clădirilor nerezidențiale.

Aer interior mai bun – mai puțini aerosoli

Semaforul cu CO2 atrage în prezent atenția datorită măsurabilității bune a gazului inodor în comparație cu aerosolii. La urma urmei, un conținut mai mare de CO2 este însoțit de un număr crescut de aerosoli în aer. Aceste particule microscopice sunt emise cu aerul pe care îl respirăm și pot fi purtătoare de viruși sau bacterii. Prin urmare, conținutul de CO2 poate fi un bun indicator al concentrației de aerosoli în interior și arată când o cameră trebuie ventilată.

Cum funcționează un semafor CO₂

Semaforul de CO2 conține un senzor care măsoară continuu conținutul de CO2 din aerul interior. Culorile semaforului indică domeniul de concentrație al gazului. Conținutul de dioxid de carbon din aer este de obicei exprimat în ppm (părți per milion). Valorile de prag presetate pot varia în funcție de producător. De obicei, se aplică următoarele: o lumină verde este afișată pentru o valoare mai mică de 1.000 ppm CO2, galbenă până la 2.000 ppm și o lumină roșie dacă concentrația de CO2 este mai mare de 2.000 ppm.

Repere ale semaforului cu CO2 de la E+E Elektronik

Utilizare imediată, cu baterie. Se montează ușor pe perete sau poate fi folosit ca dispozitiv desktop. Dispune de scală de valori măsurate din 6 părți, pentru toate situațiile interioare obișnuite. Modul de detectare a CO2 de înaltă calitate cu compensare de presiune și temperatură. Nu necesită de mentenanță, datorită autocalibrării inteligente (principiul de măsurare a lungimii de undă duble NDIR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *